Creativiteit

Simpel gebruik van Ultimaker 3D printers

Als er iets voorop staat bij Ultimaker, dan is het wel dat de producten die het maakt simpel te gebruiken moeten zijn. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat de 3D printers die door deze fabrikant worden gemaakt voor iedereen te begrijpen zijn. Dat is onder andere terug te zien in de manier waarop met de bediening en aansluiting is omgegaan. Juist omdat dit simpel gehouden is, is het voor iedereen die een print wil maken mogelijk om dit te doen. Dit maakt het alleen maar beter mogelijk om allerlei zaken te verzorgen die van belang zijn voor jou.

Standalone printen gemakkelijk gemaakt
Een goed voorbeeld van het gemak waarmee met deze printers gewerkt kan worden is te geven in de vorm van standalone printen. Wanneer met nieuwe modellen van Ultimaker gewerkt wordt, dan is dit simpeler dan ooit tevoren het geval was. Dat heeft bijvoorbeeld te maken met het feit dat de printers al aangestuurd kunnen worden door een ontwerp op een USB-stick te zetten en deze op de printer aan te sluiten. Aan de hand daarvan kan dan gewerkt worden zonder dat er verder iets nodig is. Het is bijna niet gemakkelijker te maken voor de gebruikers van de printer.

Draadloze verbindingen
Ook wanneer je wel op een computer werkt, is het gemakkelijk om de Ultimaker 3D printers snel aan te sturen. Zo is het steeds beter mogelijk om dit via een wifi-verbinding te doen. Je kunt dan direct draadloos je ontwerp doorsturen naar de printer en die gaat dan direct aan de slag. Zo kan alles heel snel worden gedaan. Elk stapje dat sneller gezet kan worden is natuurlijk voordelig. Dit geldt vooral wanneer de printer op zakelijk gebied gebruikt wordt. In het geval van deze printers geldt dit vaak. Dat maakt ze dan ook zo aantrekkelijk om te gebruiken als ondernemer.