Creativiteit

De populairste designs voor geboortekaartjes

Verwacht je binnenkort een kindje? Dan hoeven wij je natuurlijk niet te vertellen dat je tijdig moet beginnen met de geboortekaartjes, zodat je hier na de bevalling niet al te veel naar om hoeft te kijken. Deze kan je laten ontwerpen, maar als je wilt kan je hier ook zelf mee aan de slag gaan. Vooral als je grafisch erg handig bent, is dit het moment om leuke technieken uit te proberen of om je eigen illustraties te maken.

Werk met silhouetten

De illustraties van van een geboortekaartje kan je op verschillende manieren aanpakken. Je kunt een tekening laten afdrukken, een foto van je pasgeboren kindje, maar je kunt ook werken met silhouetten. Teken een silhouet in stevig papier en breng eventueel subtiele details aan. Snijd de tekening vervolgens uit met een stanleymes. Vervolgens kan je deze zelf afdrukken op gekleurd papier. Wil je liever geboortekaartjes kopen in deze stijl? Ga dan op zoek naar de ontwerpen van Geertje Aalders. Deze illustrator maakt mooie geboortekaartjes met de meest gedetailleerde illustraties.

Verschillende tekenstijlen

Als je al verschillende geboortekaartjes hebt bekeken, dan is het je vast niet ontgaan dat er ook verschillende tekenstijlen worden gebruikt. De ene illustratie doet meer denken aan een cartoon, terwijl de andere tekening zo uit een kinderboek zou kunnen komen. Naast baby’s zijn ook dieren geliefde figuurtjes om op een geboortekaartje te plaatsen. Ga daarom zelf aan de slag met het ontwerp voor je illustratie en kijk welke stijl het beste past. Wil je graag inspiratie opdoen? Zoek dan ook naar het werk van Ellabellabloem, Annemieke Weber, Jeanette, Little Dutch en Gribbeltje.  

Online ontwerpen

Zie je het niet zo zitten om alles met de hand te tekenen? Geboortekaartjes ontwerpen kan ook online via een speciale editor. In de beeldbank kan je kiezen uit een groot aantal illustraties en lettertypes. Ook de dikte van het papier en het formaat van het kaartje kan je zelf aanpassen in een paar muisklikken. Vervolgens geef je het kaartje nog de gewenste kleur en voeg je de tekst toe. Wil je nog extra checken of alles helemaal naar wens is? Bestel dan eerst gratis een proefkaartje. Dat is nog eens een snelle en leuke manier om met je eigen ontwerp aan de slag te gaan!