Creativiteit

Basic PLA Appel Groen

PLA is één van de beste filamenten om te gebruiken voor 3D printen als je nog een beginner bent. PLA heeft grote voordelen ten opzichte van andere filamenten. Zo heeft het een lage krimpfactor. Dit houdt in dat het product niet zal vervormen nadat het is afgekoeld. Basic PLA Appel Groen is daarnaast een product dat niet bestaat uit schadelijke gassen. Dit komt omdat PLA gemaakt is van Poly Lactic Acid, ook wel melkzuur genoemd. Dit is op haar beurt weer gemaakt uit maisolie. Dit betekent dus dat het product volledig biologisch afbreekbaar is. PLA heeft dus grote voordelen ten opzichte van andere filamenten zoals ABS of sterkere materialen.

Hoe gaat het te werk?

Als je gaat werken met PLA, dan moet je op een aantal zaken letten. Zo moet je bij de aanschaf van het filament letten op de diameter van het product. Filamenten worden in een aantal diameters verkocht en daarvan zijn de 1.75mm en de 2.78mm het meest gangbaar. De meeste 3D printers geven zelf aan met welke diameter ze het beste werken. Je kunt in elk geval nooit een grotere diameter in een kleinere printer stoppen. Het voordeel van PLA filament is ook nog eens dat het niet hoeft te werken met een verwarmd bed of met een verwarmde kamer. Bij een temperatuur van tussen de 40 en 65 graden Celsius krijg je al een object. Dit scheelt jou veel stroom en is ook beter voor de printer. Dit maakt Basic PLA Appel Groen een goede keuze.

Voorbeelden van objecten om te maken met PLA

Er zijn veel voorbeelden te bedenken van objecten of producten die je kan produceren met Basic PLA Appel Groen. Zo is het leuk om zelf eens een ontwerp te maken van een product dat jij graag in huis zou willen hebben. Dit kan een kandelaar, vaas, bloempot of ander kunstobject zijn.