Blog

Voor elke creatieveling een andere auto

Vaak wordt er gedacht dat het leven van een creatief persoon alleen maar leuk is. Echter, is het super hard werken. Veel creatieve personen hebben wel eens last van een zogenaamde writer’s block. Er is geen inspiratie. Eén van de actie die je hiertegen kunt ondernemen is het creëren van een creatieve omgeving. Als je je niet goed voelt in de omgevingen tijdens en voor je werk, dan wordt de mate van creativiteit beperkt. Dit kun je bijvoorbeeld doen door short lease, waarbij je voor korte tijd in een andere auto rijdt. Hoe je jouw omgeving verder makkelijk aan kunt passen? We geven hieronder een paar tips.

Beginnen bij de kern
Het grootste gedeelte van je tijd, steeds je thuis. Het is dan ook belangrijk dat deze volledig naar jou smaak is ingericht. Dit vergt niet eenmalige inspanning. Je smaak en stijl verandert over de tijd en je woning zou hier ook op aangepast moeten worden. Bovendien ben je bij het herinrichten van je huis ook op een creatieve manier bezig, wat de geest weer stimuleert.

Van thuis naar werk
Ook het vervoer dat je naar je werk neemt kan van uiterst belang zijn. Je moet je lekker voelen. Dit kan per persoon verschillen. Zo kan de één genieten van een overvolle bus terwijl de ander liever in rust en kalmte richting werk reist. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je in de auto naar je werk rijdt. Deze auto moet bij je passen als persoon zodat je tijdens de rit je geeft gestimuleerd wordt. Door middel van shortlease zou je voor een kortere periode een auto kunnen huren. Het fijne hieraan is dat mocht de auto niet bevallen, je het contract maandelijks op kunt zeggen. Een creatief persoon is impulsief en als je een ingeving hebt, moet je de flexibiliteit ook krijgen. Shortlease biedt deze mogelijkheid.

Een andere route
Wanneer je dan over je droomauto beschikt, is het verstandig om niet elke dag dezelfde route naar werk te nemen. Ga eens een andere kant langs of neem eens een toeristische route. Je bent dan wellicht wel langer onderweg, maar je brein wordt geprikkeld met nieuwe inzichten. Dit kan het creatieve proces ook weer in gang zetten en zou je iets via een andere invalshoek kunnen benaderen.

Muziekkeuze
Tijdens je reis naar het werk en op het werk zelf, zijn mensen veel omringd met muziek. De radio even aan, tijdens het werk muziek luisteren om focus te pakken. Je kent het wel. Niet alle muzieksoorten zijn profijtelijk voor de creatieve geest. Je moet dus selectief zijn in je muziekkeuze om creativiteit weer op gang te helpen. Ambient-music wordt gezien als de beste soort. Dit zijn geluiden die een atmosfeer creëren, zonder dat de ontvanger dit door heeft.